Op de foto ziet het er niet zo bijzonder uit, maar het is echt heerlijk en zo gepiept! Je moet wel tussentijds steeds even wachten, maar dan kun je bijvoorbeeld de tafel dekken. Dit recept is voor twee personen.
Ingrediënten
1 kleine ui
50 gram boter
400 gram risottorijst
3/4 liter kippenbouillon
500 gram ontvelde tomaten
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 eetlepels fijn gesneden basilicum
Zout en peper
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een pan en bak hierin de ui glazig in drie minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak deze twee minuten mee, voortdurend roeren. Voeg nu de bouillon, de ontvelde tomaten in stukjes en de Italiaanse kruiden toe. Laat de rijst in ongeveer 20 minuten gaar worden, wel moet je zo nu en dan roeren. Roer dan de rest van de boter en de gesneden basilicum erdoor en breng op smaak met wat zout en peper.
Eetsmakelijk!
Klinkt lekker, maar eens uit proberen.
BeantwoordenVerwijderen