zondag 12 augustus 2012

[Tips] 10 tips voor je haren.

Iedereen wilt prachtige glanzende lokken. Helaas is niet iedereen hiermee gezegend en zullen we toch zelf de middelen moeten opzoeken om mooi haar te krijgen. Hier 10 tips om je haar het beste te verzorgen! Het zijn wel zo'n beetje de standaard tips, maar misschien heb je er toch wat aan.1. De puntjes regelmatig bijknippen. Als je je puntjes niet laat bijknippen heb je kans dat de onderkant langzaam aan dood wordt, dan zul je een heel stuk moeten afknippen. Dat is natuurlijk zonde! Het hangt af van je haar hoe vaak je dit moet laten doen, dit kan een kapper je het beste vertellen.

2. Je hoofdhuid masseren! Dit klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het schijnt toch te werken. Dus ga er elke dag eens even voor zitten, of doe het desnoods onder de douche en masseer je hoofdhuid tien minuten. Korter of langer mag natuurlijk, maar tien minuten is zo'n beetje de 'standaard'. Dit stimuleert de haarzakjes en dus om het te laten groeien!

3. Een gezonde voeding is erg belangrijk voor je haardos. Hierdoor kan het al snel gaan glanzen en het schijnt ook sneller te groeien. Bovendien is gezonde voeding overal goed voor, dus dit kan nooit kwaad!

4. Stijlen, Föhnen en verven beschadigen het haar heel erg. Je punten gaan hierdoor snel slijten en je haar kan erg dof worden. Dit wil niemand, toch? Zelf stijl ik mijn haar iedere dag, dit puur omdat ik een aantal krullen in mijn haar heb, maar de rest gewoon stijl is. Wél bescherm ik mijn haar hiertegen met een beschermende spray van de kapper. Hittebescherming is zeker aan te raden!

5. Doe je haar niet te strak vast. Hierdoor heb je kans dat er meer haren uitvallen en heb je zelfs kans op kale plekken. Je hebt dan kans op de aandoening traction alopecia, dit betekent dat je haren hevig gaan uitvallen en je kale plekken krijgt. Je haar vast doen mag best, maar doe het niet te vaak en zeker niet te strak.

6. Vocht is heel belangrijk, met name water. Naast dat het goed is voor je haar, reinigt het ook nog eens je lichaam. Het is erg gezond om zo'n 1 à 1,5 liter water per dag te drinken. Dit houdt het haar soepel.

7. Was je haar niet met warm water. Lauw of zelfs koud water is veel beter voor je haar.

8. Gebruik regelmatig een haarmasker. Dit voedt je haar en geeft het weer even een 'nieuw leven'. Mij geeft het ook altijd het gevoel alsof ik in een spa ben. Gewoon eventjes voor je uiterlijk zorgen.

9. Vet is goed voor je haar, vet haar is gezond. Dit zul je misschien niet zo'n pretje vinden, maar was je haar eens een paar dagen niet als je toch nergens naartoe moet, of op zijn minst geen conditioner. Conditioner is niet heel goed voor je haar. Als je het dan gewassen hebt voelt het fijner dan ooit! Ook kun je een eigen maskertje creëren door bijvoorbeeld olijfolie of mayonaise in je haar te smeren. Dit klinkt gek, maar het is het proberen waard. 

10. Niet al te lang in de zon, of het beschermen tegen de zon. Het is wel zo dat zon je haren blonder maakt en je haren even een boost geven om te groeien, maar hiervoor hoef je geen uren in de zon te zitten. De zon kan je haar namelijk ontzettend uitdrogen! Op een bos stro zitten we echt niet te wachten, toch?

Zoals ik al zei, zijn dit een beetje de standaard tips. Maar misschien heb je er toch wat aan! Ik heb het met liefde uitgezocht en voor jullie bij elkaar gezet. Ik raad je aan je haar echt goed te verzorgen. Ik heb mijn haar al erg lang verwaarloosd en zo ook verven en stijlen. Mijn haar is nu niet mooi meer en het groeit ook bijna niet, wat ik ook probeer. Zorg dus echt dat je je haar goed verzorgt! Neem het alsjeblieft van me aan :). Ik ben nu de olijfolie tip weer aan het proberen, aangezien ik nu uitgroei heb kan ik duidelijk zien of het helpt of niet.

Deze tips komen van verschillende sites, ik weet dus niet of ze wel degelijk werken.

7 opmerkingen:

 1. Ik wist echt niet dat vet haar goed was ö Handige tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hello!!

  Thanks for passing by my blog. Thanks for the compliments too. I just recently started with my blog and I put a lot of effort to it. it takes me time to do the posts and all that. I wanted to give it a proffesional style and that's why I choose the dynamic view from blogger, but it has its inconvinients so we'll see if with time I'll change it (if I learn more about HTLM or I find someone that could do the layout for me hehe). I'll be checking your blog...too bad the translate function from google is not 100% accurate.

  By the way, have you checked my tips for healthy long hair? when I was growing out my hair it really helped me =)
  http://dailylivingingeneva.blogspot.ch/2012/08/how-i-keep-my-hair-healthy-tips-to.html
  now it seems my hair grows more slowly but it's tru I don´t cut it as much and I don´t take vitamins.

  Anyways see you around =)
  dailyliviningeneva.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mayonnaise is one of my favourites! I used a mayonnaise mask a couple of nights ago and my hair is so much smoother and glossier. It's good as a face mask too, helps lift off the dry skin. Great tips! :)

  BeantwoordenVerwijderen