donderdag 27 september 2012

Gele nagels door nagellak

Ik denk dat ik niet de enige ben die hier wel eens last van heeft, gele nagels! Door het niet gebruiken van een basecoat bij (meestal) donkere kleuren trekt de kleurstof in je nagel. Dit geeft een gelige gloed, niet echt mooi.


Ik heb heel vaak dat ik nog net even snel voor ik weg ga mijn nagels lak en dan ben ik te gehaast om basecoat te gebruiken. Eigenlijk ontzettend jammer, want als ik er iets meer tijd voor neem kan ik de gele nagels voorkomen.
Citroensap
Dit is toch wel het meest bekende, citroensap. Dit ontkleurt je nagels (dat is de reden dat je haar er ook blonder van wordt). Je kunt het beste een bakje met warm water maken en hier wat citroensap bijdoen, dan je nagels zo'n vijf minuten laten weken, et voila! Voor het beste resultaat zul je dit wat vaker moeten herhalen.

Zout
Ook zout helpt tegen de verkleuring in je nagels. Hier maak je ook een bakje met warm water en een grove scheut keukenzout. Weer zo´n vijf minuten je nagels erin, tien minuten kan natuurlijk ook.

Buffervijl
Van de nagel is meestal alleen het bovenste laagje verkleurd, dus zou je met een buffervijl ook al een heel eind kunnen komen. Deze vijl zit eigenlijk altijd aan een polijstvijl. Dit is een vijl met vier verschillende kanten, vier verschillende vijlen. Er zijn ook aparte buffervijlen, maar dit is toch wel het makkelijkst. Je nagel wordt er ook nog eens ontzettend zacht van!

Castorolie (wonderolie)
Doe voor het slapen gaan wat wonderolie (onder andere te koop bij de wereldwinkel) op je nagels en laat dit de nacht intrekken. Dit zou je nagels ook witter moeten maken.

Waterstofperoxide
Je kunt hiermee je nagels bleken, maak hiervoor ook weer een bakje met warm water en wat waterstofperoxide. Doe je nagels hier niet te lang in, het is bijtend spul en kan dus snel pijn gaan doen! Niet langer dan vijf minuten, zodra het pijnlijk is meteen je hand eruit.

Producten
Naast de simpele oplossingen waar je niet veel geld aan uit hoeft te geven, heb je ook nog allemaal producten die het geel uit je nagels zouden halen. Zo heb je bruistabletten, die je in water oplost en hierna je nagels in laten soppen. Je hebt whiteners, dat zijn doorzichtige nagellakjes die na een paar dagen je nagels ook witter zouden maken. Er zijn zelfs lakjes die je nagels witter laten lijken, terwijl dit niet is.

3 opmerkingen:

  1. Zie je wel dat je gele nagels van nagellak krijgt BAMM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van citroensap gaan je nagels wel uitdrogen heel vervelend maar met wat creme is dat zo weer opgelost! :)

    BeantwoordenVerwijderen